Treceți la conținutul principal

Incalzirea globala provocata de om, o mare minciuna

Muguri de gutui japonez cu zapada

Azi este 27 martie si ar fi trebuit sa fie o superba zi de primavara dar ninge viscolit si temperaturile sunt mult mai scazute decat in alti ani, mult sub media acestei perioade. In ultimii ani s-a vorbit in mod obsesiv si insistent despre incalzirea gloabala. Daca planeta se tot incalzeste din cauza activitatii umane asa cum se spune de ce nu sunt temperaturi de 20 de grade in luna ianuarie si de ce nu umblam in maneca scurta de Craciun si de revelion?

Gutui japonez cu zapada pe 27 martie Gutui japonez nins

Azi am facut o mica plimbare prin zona Timpuri noi si prin cismigiu si am fotografiat peisajul de iarna de sfarsit de martie. Animalele erau speriate si derutate si frigul patrunzator se simtea in aer.

Iarna pe 27 martie la Timpuri Noi

Apa lacului din Cismigiu era inghetata si ningea peste copacii care mai aveau putin si infloreau. Nici nu vreau sa ma gandesc ce efecte are aceasta vreme asupra agriculturii. Un copac inflorit sau cu muduri florali nu va mai produce fructe pentru ca zapada si temperaturile scazute distrug florile.

Cismigiul pe 27 martie 2013 - e iarna in loc sa fie primavara

Contrar teoriilor referitoare la incalzirea globala de la an la an iernile sunt din ce in ce mai reci si mai bogate in zapada. Se pare ca teoria incalzirii globale nu se sustine deloc, ba chiar ne indreptam spre o glaciatiune, lucru confirmat si de datele stiintifice legate de activitatea solara.

Narcisa in zapada

Degeaba se latra contra activitatilor umane care vezi doamne ar supraincalzi planeta prin emanatiile de bioxid de carbon, unii avand tupeul sa sustina ca o sa ajungem sa ne coacem ca pe Venus, pentru ca influenta acestora este neglijabila, mai putin de 0,01%, soarele si alti factori naturali, mai ales cosmici avand o influenta de milioane de ori mai mare asupra climei decat activitatea umana.

Muguri de clematis cu zapada 

Sa ne gandim cat de mici suntem pe aceasta planeta care la rândul ei este ca un grăunte de praf la scara universului.  Da, activitatea umana poate intoxica si polua mediul, da, civilizatia umana consuma resursele de petrol, gaze, litiu si multe altele lasand in urma munti de deseuri, distrugand terenul agricol si mai si strica echilibrul ecologic prin vanarea excesiva pana la exterminare a anumitor specii dar asta nu inseamna ca omul este vinovat de toate catastrofele posibile. Sa nu uitam ca pana la aparitia omului planeta noastra a trecut prin nenumarate catastrofe si schimbari climatice si se pare ca soarele este o stea variabila, lucru care ar explica glaciatiunile din istoria planetei.

 Floare de Forzitie cu zapada

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Omul a inventat religia, omul a scris biblia si tot omul l-a creat pe Dumnezeu, nu invers

Ieri am intrat in galeria de arta Ob’Art de pe Magheru si am fost socata de gândirea retrograda si îndoctrinata de religie a artiștilor prezenți acolo care pictau icoane si vorbeau mereu despre Dumnezeu. Din păcate mulți romani gândesc așa, chiar si unii care au trecut totuși prin școala si ar trebui sa aibă măcar câteva cunostiinte științifice si sa nu creadă ca lumea a fost făcuta in 6 zile si omul a fost făcut din lut așa cum scrie in biblie dar ei au trecut prin școala ca gastele prin apa invatand ca papagalii doar pentru note si au rămas cu aceleași mentalitati de evul mediu nu de secolul 21. Sa nu uitam ca biblia tot de oameni a fost scrisa, si de niste oameni destul de primitivi care nu știau nici măcar ca Pamantul e rotund nu de Dumnezeu, niste oameni care s-au impus prin tupeu, forta si obraznicie cum erau primii crestini care au ros ca sobolanii imperiul roman contribuind la prabusirea acestuia, si au tras inapoi societatea si civilizatia. Crestinismul si toate religiil...

Cariotipul

Cariotipul este reprezentat de totalitatea caracterelor morfologice (numar, marime, forma, pozitia centromerului, constrictiile) ale cromozomilor dintr-o celula diploida.Grafic poate fi prezentat printr-o "harta" numita cario- sai idiograma , in care perechile de cromozomi omologi sunt asezati in ordinea descrescanda a lungimii. Cromozomii sexuali sunt cromozomi X submetacentrici si cromozomul Y submetacentric mic. Cariotipul unei specii se obtine prin fotografierea cromozomilor metafazici, obtinuti din metafazele limfocitelor din culturi, stimulate sa se dividă cu fitohemaglutinine si blocate in metafaza prin adaus de colchicina, un alcaloid ce împiedica asamblarea fusului de diviziune. Din fotografiile obținute se decupează cromozomii si se aranjeaza in cariotip, putandu-se identifica grupele de cromozomi, fara a se putea preciza cu certitudine perechea. Identificarea fiecarei perechi se face prin folosirea tehnicilor de bandare, tehnici care permit punerea in evi...

Dovezi indirecte ale evolutiei furnizate de anatomia comparata si de embriologie

Dovezi ale anatomiei comaparate. Comparându-se organizarea corpului la viețuitoare deosebite intre ele, s-a observat existenta unor asemănări evidente. Asemenea observatii au fost generalizare intr-o știința biologica aparte- anatomia comparata- întemeiata de Georges Cuvier (1769-1832). Referitor la animale anatomia comparata arata ca exista organe ce indeplinesc functii cu totul deosebite dar care au o structura generala identice.Asa de exemplu mana omului serveste la apucat diverse obiecte dar si al alte operatii(manuirea obiectelor, scrisul, etc); membrele calului sunt organe de alergat; membrele anterioare ale liliacului folosesc la zbor; ale delfinului la inot etc.Cu toate acestea, scheletul membrelor anterioare la mamifere prezinta o structura generala identica, oricat de modificate ar fi aceste oase, Identitatea planului de organizare a scheletului membrelor anterioareeste evidenta Organele cu functii diferite, dar cu origine si plan de organizare generala identice se numes...