Treceți la conținutul principal

Cum sunt masluite datele despre rata de infectare si de mortalitate a covid-19

O sa incep prin a spune ca e foarte probabil sa fi avut si eu covid-19 dupa ce am interactionat cu sute de persoane suspecte la farmacia unde am lucrat si in diverse alte locuri si cu o persoana CONFIRMATA. Am avut doar o durere de cap  insotita de o usoara senzatie de inflamatie la nivelul sinusurilor si o pierdere temporara a mirosului si o diaree, dupa care am ramas asimptomatica dar contagioasa timp de 3 saptamani. Mi-am facut griji pentru persoanele care au luat virusul de la mine dar cei mai multi dintre ei au facut forme usoare ale bolii si toti s-au vindecat pana acum. Am insistat sa fiu testata si mireu mi-a fost refuzata testarea chiar daca le spuneam ca femeia aia confirmata cu coronavirus mi-a tusit in fata.
Nu sunt singura. Erau sute de persoane asimptomatice sau cu raceli usoare care au intrat in contact cu bolnavul de la Gerota si NU au fost testate. Sunt testate doar cazurile grave.
Ca om de stiinta pot spune ca avem un efect de proba si datele sunt neconcludente, rata de spitalizare si de deces fiind umflata artificial. Am putea avea date pe care  sa ne putem baza doar daca am testa toata populatia sau am testa randomizat, ceea ce nu se face asa cum nuse fac nici testari rapide pentru a putea descoperi persoanele care au trecut prin boala fara sa stie si au anticorpi. Pur si simplu ne este interzis sa ne testam. 10000 de teste rapide care se vindeau pe internet au fost confiscate.
De ce nu se fac testari in masa?
De ce ne interzis sa ne testam?

Raspunsul sta in faptul ca exista interesul de a falsifica datele si de a genera panica. Daca toti am putea sa ne testam am descoperi ca numarul celor infectati este de zeci de ori mai mare decat cel raportat si ratele de spitalizare si de deces sunt mult mai mici, dupa cum au afirmatDr. Dan Erickson & Dr. Artin Massihi.
Acestia au reusit sa faca o testare in masa in urma careia au descoperit ca rata de raspandire a virusului e mult mai mare in timp ce rata mortalitatii e mult sub 1%, fiind undeva aproape de rata mortalitatii virusului gripal. Fimuletul a fost cenzurat de youtube si reincatcat pe platforma.
Tot in SUA in urma unor testari in masa in inchisori s-a descoperit ca 96% dintre detinuti erau infectati cu Covid-19 dar asimptomatici.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cariotipul

Cariotipul este reprezentat de totalitatea caracterelor morfologice (numar, marime, forma, pozitia centromerului, constrictiile) ale cromozomilor dintr-o celula diploida.Grafic poate fi prezentat printr-o "harta" numita cario- sai idiograma , in care perechile de cromozomi omologi sunt asezati in ordinea descrescanda a lungimii. Cromozomii sexuali sunt cromozomi X submetacentrici si cromozomul Y submetacentric mic. Cariotipul unei specii se obtine prin fotografierea cromozomilor metafazici, obtinuti din metafazele limfocitelor din culturi, stimulate sa se dividă cu fitohemaglutinine si blocate in metafaza prin adaus de colchicina, un alcaloid ce împiedica asamblarea fusului de diviziune. Din fotografiile obținute se decupează cromozomii si se aranjeaza in cariotip, putandu-se identifica grupele de cromozomi, fara a se putea preciza cu certitudine perechea. Identificarea fiecarei perechi se face prin folosirea tehnicilor de bandare, tehnici care permit punerea in evi

Cromozomii

  Cromozomul este alcătuit dintr-o macromolecula de ADN, in constructia caruia intra mai multe gene lincate. Cromozomii indiferent de modul de organizare fizica si moleculara,sunt unitati genetice permanente,care isi conserva individualitatea,proprietatile structural- functionale si se transmit prin auto-aplicare de-a lungul generatiilor celulare. Exista doua tipuri de cromozomi: -cromozomul de tip procariot -cromozomul de tip eucariot. 1) Cromozomul de tip procariot: -este caracteristic bacteriilor si algelor albastre-verzi -are o organizare relativ simpla si este format dintr-o macromolecula de ADN,dublu catenara,elicala circular covalent inchisa , cu o varietate de proteine. GENOMUL VIRAL: este alcatiut dintr-o molecula de ADN (acidul dezoxiribonucleic) sau ARN (acidul ribonucleic), unucatenara sau bicatenara,liniara sau circulara,inchisa intr-un invelis de proteine. - are o functionalitate particulara -la viroizi genomul este in exclusiv ADN -la eucariot

Dovezi indirecte ale evolutiei furnizate de anatomia comparata si de embriologie

Dovezi ale anatomiei comaparate. Comparându-se organizarea corpului la viețuitoare deosebite intre ele, s-a observat existenta unor asemănări evidente. Asemenea observatii au fost generalizare intr-o știința biologica aparte- anatomia comparata- întemeiata de Georges Cuvier (1769-1832). Referitor la animale anatomia comparata arata ca exista organe ce indeplinesc functii cu totul deosebite dar care au o structura generala identice.Asa de exemplu mana omului serveste la apucat diverse obiecte dar si al alte operatii(manuirea obiectelor, scrisul, etc); membrele calului sunt organe de alergat; membrele anterioare ale liliacului folosesc la zbor; ale delfinului la inot etc.Cu toate acestea, scheletul membrelor anterioare la mamifere prezinta o structura generala identica, oricat de modificate ar fi aceste oase, Identitatea planului de organizare a scheletului membrelor anterioareeste evidenta Organele cu functii diferite, dar cu origine si plan de organizare generala identice se numes