Treceți la conținutul principal

De ce nu e bine sa incineram mortii - Incinerarea mortilor intre stiinta si religie

"Mortii trebuiesc tratati cu acelasi respect cu care sunt tratati oamenii vii. Sa nu faci niciodata unui mort ceea ce nu ai face unui om viu, sa nu rupi nici macar un os asa cum nu i-ai rupe unui om viu si nici macar cadavrul unui caine nu merita sa fie mutilat"

Acestea au fost cuvintele unui mare intelept de care o buna parte din populatia planetei tine cont, restul nu.
Mereu m-am intrebat cat triliarde oameni au trait pe pamant si dese s-au gasit atat de putine ramasite alea acestora. Explicatia sta chiar in faptul ca au existat populatii care si-au incinerat mortii, poulatii care s-au stins in negura timpului si a uitarii. Aproape toate popoarele care si-au ars mortii in loc sa-i ingroape au disparut repede din istorie, cum au disparut si dacii. Pare o intamplare dar nu este.
In ziua de azi dupa mai multe transplanturi de organe a intrat in atentia lumii stiintifice un fenomen care pana acum era explicat doar in mod mistic si superstitios, faptul ca dupa moarte ramane ceva, memoria celulara Memoria celulara are o baza biochimica si contrar teoriei religioase nu este ceva indestructibil si vesnic. Daca corpul este supus la temperaturi inalte e omorat si ceea ce religiile numesc suflet. In schimb daca corpul este ingropat, acel ceva se transmite mai departe catre alte vietat prin circuitul materiei in natura. Asta explica si fenomenele de reincarnare. Sunt niste molecule complexe din organism care inmagazineaza informatii. Constiinta este genetara de 3 elemente: organele de simt care percep stimulii, creierul care prelucreaza informatiile precum un calculator si acel ceva pe care memoria se stocheaza asa cum se stocheaza pe un hard extern. Daca acele molecule ale memoriei ajung in organismele altor fiinte care pot fi plante animale sau alti oameni,se poate spune ca acel om intr-un fel traieste in continuare alte vieti in corpurile acelor fiinte.In acest fel informatia inmagazinata se pastreaza in comunitatea in care au locuit cei decedati si contribuie lka continuitatea culturii si a civilizatiei si la stabilitatea comunitatii. Din acest motiv culturile care au promovat inhumarea au supravietuit in timp si chiar s-au dezvoltat in timp ce unde au fost arsi mortii s-a prabusit si civilizatia. Si romanii au decazut la scurt timp dupa ce au inceput sa-si incinereze mortii.
In timp ce stiinta a negat vehement aceste fenomene si multi oameni de stiinta atei au acceptat ca corpurile lor sa fie incinerate pentru ca toata viata au crezut ca teoriile despre sufletul care ramane dupa moarte sunt 100% pseudostiintifice, religiile au folosit din plin acest fenomen pentru a se perpetua si a domina lumea timp de mii de ani. Toate religiile abrahamice interzic incinerarea mortilor si in islam se spune ca nicio vietate nu trebuie arsa, nici macar o planta iar a incinera un om este un mare pacat la care credinciosul nu trebuie nici macar sa asiste, chiar si aprobarea tacita a acestui act fiind un mare pacat. Crestinii medievali ardeau vrajitoare pe rug pentru ca isi doreau uciderea totala si definitiva a acestora si stergerea informatiilor care erau contra dogmelor crestine din mentalul colectiv. Se pare ca si nazistii au cunoscut acest fenomen si din acest motiv toti cei care mureau in lagare ajungeau la crematoriu si nu erau aruncati in gropi comune (ceea ce ar fi fost mai putin costisitor).Acesta este si unul dintre factorii care au contribuit la caderea comunismului. Atata timp cat multi dintre oamenii de vaza ai miscarii comuniste au acceptat sa fie incinerati dupa moarte a fost imposibil ca informatiile stocate in memoria lor celulara sa ajunga si la alti oameni si sa-i influenteze. Acestea au fost sterse definitiv prin focul crematoriului.

Mai sunt si alte motive pentru care nu se recomanda incinerarea mortilor


  • Exista cazuri de moarte aparenta cand omul nu mai are semne vitale dar dupa un timp isi revine la viata. Au fost oameni care s-au trezit chiar in timpul inmormantarii. Asa se explica si marea „Inviere” a lui Iisus si alte minuni din biblie. Ce facem daca ducem un om aflat in situatia asta la crematoriu? IL OMORAM DE TOT. Cum e cand un om se trezeste arzand de viu?
  • Exista nenumarate cazuri de moarte suspecta si un numar destul de mare de morti au fost deshumati cand a aparut suspiciunea unei crime. Daca mortul a fost incinerat nu mai poate dovedi nimeni ca a fost victima unui act criminal sau de malpraxis. Mai exista si situatia in care unul dintre descendenti nu este sigur de paternitatate si iar, trebuie deshumat cadavrul pentru a se face testul genetic
  • Chiar daca nu credem in marea inviere despre care vorbesc religiile abrahamice sa ne gandim la un lucru. Ce lasam in urma noastra? Nu putem trai vesnic dar putem lasa urme ale existentei noastre pe care oamenii din viitor le vor descoperi, le vor pretui si poate cine stie, vor extrage si ADN si ne vor clona. Daca ne incineram mortii oamenii din viitor nici macar nu vor avea habar ca am trait si noi candva pe suprafata pamantului, asa cum noi credem despre cei din vechime ca au fost putini si salbatici, poate chiar si canibali. Cum ar fi daca ne-am intalni cu un om din anul 7000 si ceva care ar fi convins ca in 2019 pamantul a fost populat de doar catva oameni, si aia salbatici si canibali?
  • Daca privim problema din punct de vedere pur ecologic un cadavru ingropat este reintegrat in ciclul naturiifiind consumat de organismele descompunatoare si transformat in hrana pentru producatorii primari, adica pentru plante. Desi e scarbos si inspira groaza daca acest lucru nu s-ar intampla si animalele moarte ar arde pur si simplu, plantele nu ar avea nici ele nutrientii necesari si circuitul materiei vii in natura s-ar bloca si fiintele aflate inca in viata pur si simplu s-ar sufoca. Incinerand un cadavru il scoatem din acest circuit natural vechi de milioane de ani pe care evolutia l-a facut sa functioneze mai bine decat oricare dintre inventiile umane si mai si consumam din combustibilii fosili care intr-o zi se vor epuiza si poluam si mediul. La incineratorul  Stericycle de la Rudeni se ard organe, avortoni, maini picioare amputate, sange si alte resturi umane din spitale si nu pot descrie mirosurile insuportabile din aerul toxic pe care toata zona de vest a Bucurestiului il respira din cauza lor.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cariotipul

Cariotipul este reprezentat de totalitatea caracterelor morfologice (numar, marime, forma, pozitia centromerului, constrictiile) ale cromozomilor dintr-o celula diploida.Grafic poate fi prezentat printr-o "harta" numita cario- sai idiograma , in care perechile de cromozomi omologi sunt asezati in ordinea descrescanda a lungimii. Cromozomii sexuali sunt cromozomi X submetacentrici si cromozomul Y submetacentric mic. Cariotipul unei specii se obtine prin fotografierea cromozomilor metafazici, obtinuti din metafazele limfocitelor din culturi, stimulate sa se dividă cu fitohemaglutinine si blocate in metafaza prin adaus de colchicina, un alcaloid ce împiedica asamblarea fusului de diviziune. Din fotografiile obținute se decupează cromozomii si se aranjeaza in cariotip, putandu-se identifica grupele de cromozomi, fara a se putea preciza cu certitudine perechea. Identificarea fiecarei perechi se face prin folosirea tehnicilor de bandare, tehnici care permit punerea in evi

Cromozomii

  Cromozomul este alcătuit dintr-o macromolecula de ADN, in constructia caruia intra mai multe gene lincate. Cromozomii indiferent de modul de organizare fizica si moleculara,sunt unitati genetice permanente,care isi conserva individualitatea,proprietatile structural- functionale si se transmit prin auto-aplicare de-a lungul generatiilor celulare. Exista doua tipuri de cromozomi: -cromozomul de tip procariot -cromozomul de tip eucariot. 1) Cromozomul de tip procariot: -este caracteristic bacteriilor si algelor albastre-verzi -are o organizare relativ simpla si este format dintr-o macromolecula de ADN,dublu catenara,elicala circular covalent inchisa , cu o varietate de proteine. GENOMUL VIRAL: este alcatiut dintr-o molecula de ADN (acidul dezoxiribonucleic) sau ARN (acidul ribonucleic), unucatenara sau bicatenara,liniara sau circulara,inchisa intr-un invelis de proteine. - are o functionalitate particulara -la viroizi genomul este in exclusiv ADN -la eucariot

Dovezi indirecte ale evolutiei furnizate de anatomia comparata si de embriologie

Dovezi ale anatomiei comaparate. Comparându-se organizarea corpului la viețuitoare deosebite intre ele, s-a observat existenta unor asemănări evidente. Asemenea observatii au fost generalizare intr-o știința biologica aparte- anatomia comparata- întemeiata de Georges Cuvier (1769-1832). Referitor la animale anatomia comparata arata ca exista organe ce indeplinesc functii cu totul deosebite dar care au o structura generala identice.Asa de exemplu mana omului serveste la apucat diverse obiecte dar si al alte operatii(manuirea obiectelor, scrisul, etc); membrele calului sunt organe de alergat; membrele anterioare ale liliacului folosesc la zbor; ale delfinului la inot etc.Cu toate acestea, scheletul membrelor anterioare la mamifere prezinta o structura generala identica, oricat de modificate ar fi aceste oase, Identitatea planului de organizare a scheletului membrelor anterioareeste evidenta Organele cu functii diferite, dar cu origine si plan de organizare generala identice se numes