Treceți la conținutul principal

Poluare mortala - pesti morti pe Lacul Morii



Ieri Lacul Morii s-a umplut de pesti morti. In urma analizelor s-a constatat ca pestii au murit de hipoxie. Dar oare de ce a scazut cantitatea de oxigen din lac? Nu s-a vorbit deloc despre poluarea care a dus la acest  fenomen.
Printre pestii morti, racii incearca sa iasa la suprafata

Cantitatea de oxigen dintr-un lac poate scada in urma deversarii unor ingrasaminte, prin fenomenul de eutrofizare a apei sau din cauza poluarii cu substante care formeaza la suprafata apei o pelicula care impiedica schimburile de oxigen dintre aer si apa.
Cu alte cuvinte nu din cauza caldurii au murit pestii din lac, ci din cauza unei poluari despre cae nu se vorbeste.
Pestii exista de milioane de ani si au existat in istoria planetei perioade când era mult mai cald decat acum, iar daca ar fi cum se zice oficial, ca doar din cauza caldurii se poate ajunge la asemenea dezastre, ar fi trebuit sa nu mai existe viata pe planeta asta, sa fi disparut toti pestii cu mult timp inainte de aparitia mamiferelor si a omului.
Tot ieri am vazut si un fum gros iesind de la groapa de gunoi Chiajna-Rudeni si erau pescari care povesteau ca au vazut o pelicula uleioasa pe suprafata apei. Oare chiar nu exista o legatura intre poluarea de la Rudeni, in amunte de lac, si moartea pestilor?
Este posibil ca funinginea rezultata din arderile de la groapa de gunoi sa se depuna pe suprafata apei si sa impiedice oxigenarea prin fenomenul de umbrire a apei, ceea ce se intampla si la Marea Neagra din cauza combinatului Midia-Navodari, asa cum este posibil ca substantele toxice depozitate acolo sa se scurga in panza freatica si in Dambovita sau ca undeva pe cursul raului, in amonte de lac cineva sa fi deversat substante utilizate in agricultura care au dus la eutrofizarea apei.
Autoritatile ar trebui sa faca o ancheta mai serioasa pentru a depista sursa poluarii in loc sa afirme ca doar temperaturile ridicate au fost responsabile pentru acest dezastru, mai ales ca nu e prima data. Am vazut de atatea ori pescarusi morti pe malul lacului sau iarna pe gheata. Oare tot de caldura au murit ?

Este posibil ca agentii poluatori, mafiotii care ne-au cumaparat si guvernul si ne aduc deseuri industriale foarte toxice si din Italia sau alte tari sa fi impins spagi grase pentru a inchide cazul cu o explicatie puerila de genul pestilor morti de caldura. Tot ei a impins bani grei la primarie pentru a nu fi autorizat protestul pentru închiderea Iridex si a gropii de gunoi de la Rudeni care ar fi trebui sa aiba loc pe 6 august.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cariotipul

Cariotipul este reprezentat de totalitatea caracterelor morfologice (numar, marime, forma, pozitia centromerului, constrictiile) ale cromozomilor dintr-o celula diploida.Grafic poate fi prezentat printr-o "harta" numita cario- sai idiograma , in care perechile de cromozomi omologi sunt asezati in ordinea descrescanda a lungimii. Cromozomii sexuali sunt cromozomi X submetacentrici si cromozomul Y submetacentric mic. Cariotipul unei specii se obtine prin fotografierea cromozomilor metafazici, obtinuti din metafazele limfocitelor din culturi, stimulate sa se dividă cu fitohemaglutinine si blocate in metafaza prin adaus de colchicina, un alcaloid ce împiedica asamblarea fusului de diviziune. Din fotografiile obținute se decupează cromozomii si se aranjeaza in cariotip, putandu-se identifica grupele de cromozomi, fara a se putea preciza cu certitudine perechea. Identificarea fiecarei perechi se face prin folosirea tehnicilor de bandare, tehnici care permit punerea in evi

Cromozomii

  Cromozomul este alcătuit dintr-o macromolecula de ADN, in constructia caruia intra mai multe gene lincate. Cromozomii indiferent de modul de organizare fizica si moleculara,sunt unitati genetice permanente,care isi conserva individualitatea,proprietatile structural- functionale si se transmit prin auto-aplicare de-a lungul generatiilor celulare. Exista doua tipuri de cromozomi: -cromozomul de tip procariot -cromozomul de tip eucariot. 1) Cromozomul de tip procariot: -este caracteristic bacteriilor si algelor albastre-verzi -are o organizare relativ simpla si este format dintr-o macromolecula de ADN,dublu catenara,elicala circular covalent inchisa , cu o varietate de proteine. GENOMUL VIRAL: este alcatiut dintr-o molecula de ADN (acidul dezoxiribonucleic) sau ARN (acidul ribonucleic), unucatenara sau bicatenara,liniara sau circulara,inchisa intr-un invelis de proteine. - are o functionalitate particulara -la viroizi genomul este in exclusiv ADN -la eucariot

Dovezi indirecte ale evolutiei furnizate de anatomia comparata si de embriologie

Dovezi ale anatomiei comaparate. Comparându-se organizarea corpului la viețuitoare deosebite intre ele, s-a observat existenta unor asemănări evidente. Asemenea observatii au fost generalizare intr-o știința biologica aparte- anatomia comparata- întemeiata de Georges Cuvier (1769-1832). Referitor la animale anatomia comparata arata ca exista organe ce indeplinesc functii cu totul deosebite dar care au o structura generala identice.Asa de exemplu mana omului serveste la apucat diverse obiecte dar si al alte operatii(manuirea obiectelor, scrisul, etc); membrele calului sunt organe de alergat; membrele anterioare ale liliacului folosesc la zbor; ale delfinului la inot etc.Cu toate acestea, scheletul membrelor anterioare la mamifere prezinta o structura generala identica, oricat de modificate ar fi aceste oase, Identitatea planului de organizare a scheletului membrelor anterioareeste evidenta Organele cu functii diferite, dar cu origine si plan de organizare generala identice se numes