Treceți la conținutul principal

Familia se intemeiaza prin casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie

Familia se intemeiaza prin casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie

27.10.2016
18:12

"Familia se intemeiaza prin casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie", asa vor 3 milioane de romani sa scrie in constitutia tarii.
Dar cum definim femeia si barbatul?
Oare stiu cei 3 milioane de romani ca exista si situatii in care individul nu este 100% barbat sau 100% femeie? Ce ne facem cu oamenii care au o forma de hermafroditism sau pseudohermafroditism si mai ales ce ar face ei daca s-ar trezi cu un copil cu sex incert? L-ar arunca? Ar refuza sa creada ca e adevarat asa cum refuza sa creada ca exista barbati cu creier de femeie si femei cu creier de barbat?
Aceasta definitie a familiei exclude din start hermafroditii si pseudohermafroditii sau cel putin o parte dintre ei.
Daca pe vremea cand a fost scrisa biblia era scuzabil avand in vedere ca oamenii nu stiau nici macar ca pamantul e rotund in conditiile dezvoltarii stiintifice din ziua de azi este inadmisibil sa fim atat de ignoranti incat sa negam existenta acestor situatii si faptul ca unii oameni se nasc asa .
Exista hermafroditi cu sau fara mozaicism cromozomial,  cu un ovar si un testicul sau una sau doua gonade mixte numite ovotestis si diverse forme de pseudohermafroditism. Exista indivizi care desi au cariotip masculin, cu cromozomul Y sunt femei pentru ca corpul nu poate secreeta sau nu poate folosi hormonii barbatesti asa cum exista si embrioni care au fost masculinizati de horminii androgeni in perioada prenatala si se nasc cu caractere sexuale barbatesi chiar daca nu au cromozomul Y.
Cromozomul Y doar initiaza masculinizarea prin diferentierea gonadelor ca testicule, dupa acest punct masculinizarea fiind asigurata de hormonii androgeni secretati de acestea. In lipsa actiunii horminilor androgeni individul se dezvolta ca femeie chiar daca are cromozomul y, asa cum daca gonada s-a diferentiat ca testicul sau ovotestis sau embrionul a fost expus la o cantitate mare de hormoni androgeni in timpul dezvoltarii acesta se va masculiniza chiar daca nu are cromozomul Y.
Acum sa trecem in revista formele de intersexualitate
• Hermafroditismul adevarat, caracterizat prin prezenta gonadelor de tip ovotestis sau a unei gonade diferentiate ca ovar in timp ce cealalta este un testicul. Organele genitale sunt de tip ambiguu.
• Sindromul barbatului cu cariotip de femeie (46XX), cauzat de o mutatie autozomala care determina diferentierea testiculara a gonadelor.
• Insensibilitatea androgenica cauzata de mutatiile genei receptorului androgenic, toala, cand individul se dezvolta ca femeie desi are cromozomul Y si testicule in loc de ovare si partiala cand fenotipul poate varia intre cele doua sexe de la unul in intregime feminin pana la unul aproape complet masculinizat.
• Exista si alte mutatii care fac ca individul posesor de cromozom Y sa fie femeie, mutatii ale genelor implicate in sinteza androgenilor
• Hiperplazia adrenala congenitala duce la masculinizarea embrionilor de sex feminin din cauza hormonilor androgeni produsi in cantitati mari de glandele suprarenale
• Deficienta de aromataza cauzata de mutatiile genei pentru aromataza va determina si ea virilizarea embrionilor cu cariotip femel
In majoritatea cazurilor copilul nascut hermafroditism sau o forma de pseudohermafroditism este feminizat chirurgical, prin indepartarea falusului, si in cazul hermafroditilor, a tesuturilor testiculare. Acesti copii sunt facuti fete inca de la nastere pentru ca este mai usor si de multe ori cei cu hermafroditism adevarat au cariotip feminin si mai ales pentru ca nu se stie ca creierul este dimorfic sexual si asa cum s-a format in perioada prenatala, sub actiunea masculinizanta a hormonilor androgeni sau in absenta acestora, ramanand in starea feminina de baza in natura, asa ramane toata viata, considerandu-se in mod gresit ca daca un copil este crescut ca fata isi va insusi comportamentele feminine si ca educatia si experienta de viata este totul si este numai vina ei sau a altora care au impins-o intr-o directie gresita daca ajunge sa se indragosteasca de o fata.
Acum sa trecem la un caz concret, cazul unui copil nascut cu un ovar si un testicul operat si facut fata imediat dupa nastere.
Aceasta fata mereu s-a comportat masculin si odata ajunsa la varsta adolescentei a inceput sa se simta atrasa nu de baieti ci de alte fete, in ciuda faptului ca parintii i-au ascuns faptul ca se nascuse cu o forma de hermafroditism si i-au spus mereu ca e frumos si normal sa se indragosteasca de un baiat si sursa de testosteron a fost indepartata imediat dupa nastere.
De ce? Pentru ca creierul a fost masculinizat in perioada prenatala si cum s-a format atunci asa a ramas pentru tot restul vietii, chiar daca mai tarziu fenotipul a fost feminizat si nu mai exista un surplus de hormoni androgeni, asa cum in situatia inversa, daca creierul nu a fost masculinizat din motive genetice sau din cauza actiunii unor substante antiandtlgenice individul va dezvolta un creier de femeie si se va simti atras de barbati la maturitate chiar daca atunci va avea hormoni androgeni din belsug.
Nu putem sa stim niciodata cum s-a diferentiat creierul. Gradul de virilizare a organelor genitale nu coincide cu gradul de virilizare a creierului deoarece masculinizarea acestora are loc in alta etapa.
Exista si forme de intersexualitate inaparenta in care corpul pare foarte bine diferentiat intr-o directie sau alta, corespunzand cu cariotipul dar creierul are o structura specifica sexului opus si atunci individul odata ajuns la maturitate va cauta ceea ce percepe creierul ca fiind sexul opus, adica parteneri de acelasi sex.
Nu am vrut sa insist pe aceste situatii deoarece habotnicii nu vor intelege niciodata ca si in aceste cazuri exista o baza biologica si nu un comportament vicios, pacatos, invatat si pentru a intelege aceste situatii de intersexualizare a creierului ar trebui in primul rand sa cunoastem formele de hermafroditism si pseudohermafroditism evidente, fiind situatii inrudite. Exista o infinitate de forme si grade de diferentiere sexuala si de situatii negate si necunoscute din ignoranta.
Ce facem cu oamenii care se afla in zona gri a diferentierii sexuale? Le negam dreptul la existenta? Au ei vreo sansa de a beneficia de drepturile majoritatii? 
Este clar ca un asemenea om nu va avea niciodata dreptul la casatorie, atata timp cat nu este nici barbat nici femeie sau oficial a fost bagat intr-o categorie care nu corespunde sexului cerebral atata timp cat dupa ei casatoria trebuie sa fie numai intre cele doua elemente batute in cuie, un barbat si o femeie

Comentarii

  1. Hermafrodit diferențiere sexuala,trebuie sa acceptam asa cum suntem nu trebuie sa judecam cum vrea grămada de inculți...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cariotipul

Cariotipul este reprezentat de totalitatea caracterelor morfologice (numar, marime, forma, pozitia centromerului, constrictiile) ale cromozomilor dintr-o celula diploida.Grafic poate fi prezentat printr-o "harta" numita cario- sai idiograma , in care perechile de cromozomi omologi sunt asezati in ordinea descrescanda a lungimii. Cromozomii sexuali sunt cromozomi X submetacentrici si cromozomul Y submetacentric mic. Cariotipul unei specii se obtine prin fotografierea cromozomilor metafazici, obtinuti din metafazele limfocitelor din culturi, stimulate sa se dividă cu fitohemaglutinine si blocate in metafaza prin adaus de colchicina, un alcaloid ce împiedica asamblarea fusului de diviziune. Din fotografiile obținute se decupează cromozomii si se aranjeaza in cariotip, putandu-se identifica grupele de cromozomi, fara a se putea preciza cu certitudine perechea. Identificarea fiecarei perechi se face prin folosirea tehnicilor de bandare, tehnici care permit punerea in evi

Cromozomii

  Cromozomul este alcătuit dintr-o macromolecula de ADN, in constructia caruia intra mai multe gene lincate. Cromozomii indiferent de modul de organizare fizica si moleculara,sunt unitati genetice permanente,care isi conserva individualitatea,proprietatile structural- functionale si se transmit prin auto-aplicare de-a lungul generatiilor celulare. Exista doua tipuri de cromozomi: -cromozomul de tip procariot -cromozomul de tip eucariot. 1) Cromozomul de tip procariot: -este caracteristic bacteriilor si algelor albastre-verzi -are o organizare relativ simpla si este format dintr-o macromolecula de ADN,dublu catenara,elicala circular covalent inchisa , cu o varietate de proteine. GENOMUL VIRAL: este alcatiut dintr-o molecula de ADN (acidul dezoxiribonucleic) sau ARN (acidul ribonucleic), unucatenara sau bicatenara,liniara sau circulara,inchisa intr-un invelis de proteine. - are o functionalitate particulara -la viroizi genomul este in exclusiv ADN -la eucariot

Dovezi indirecte ale evolutiei furnizate de anatomia comparata si de embriologie

Dovezi ale anatomiei comaparate. Comparându-se organizarea corpului la viețuitoare deosebite intre ele, s-a observat existenta unor asemănări evidente. Asemenea observatii au fost generalizare intr-o știința biologica aparte- anatomia comparata- întemeiata de Georges Cuvier (1769-1832). Referitor la animale anatomia comparata arata ca exista organe ce indeplinesc functii cu totul deosebite dar care au o structura generala identice.Asa de exemplu mana omului serveste la apucat diverse obiecte dar si al alte operatii(manuirea obiectelor, scrisul, etc); membrele calului sunt organe de alergat; membrele anterioare ale liliacului folosesc la zbor; ale delfinului la inot etc.Cu toate acestea, scheletul membrelor anterioare la mamifere prezinta o structura generala identica, oricat de modificate ar fi aceste oase, Identitatea planului de organizare a scheletului membrelor anterioareeste evidenta Organele cu functii diferite, dar cu origine si plan de organizare generala identice se numes