Treceți la conținutul principal

Biserica isi dai iar arama pe fata

De cel putin 2 ani biserica duce o adevarata cruciada impotriva celor care nu s-au nascut ca majoritatea, o lupta absurda pentru modificarea articolului 48 din constitutie, ca si cum daca nu scrie acolo ca casatoria trebuie sa fie intre un barbat si o femeie ne casatorim toti cu persoane de acelasi sex. Desi abia acum a rabufnit treaba eu imi aduc aminte ca si acum 2 ani 2 oameni de partid ai rusilor de la o organizatie politico-crestina veneau la mine acasa si in mod agresiv ma fortau sa semnez pentru aceasta modificare.
Totul porneste de la necunoasterea adevarului biologic, si anume a faptului ca exista un dimorfism sexual la nivelul creierului dar exista si situatii când din cauze genetice sau legate de modul in care au actionat hormonii androgeni in perioada prenatala barbatul se poate naste cu un creier de femeie si din acest motiv se va simti atras de barbati sau femeia se poate naste cu un creier masculinizat si din acest motiv se va simti atrasa de alte femei. Ce sa asteptam de la niste oameni care nu stiu nici macar ca lumea nu avea cum sa porneasca de la doar 2 oameni si de la urmasii lor consanguini si incestosi, niste oameni care au ucis in numele ignorantei, doar pentru "erezia" de a sustine ca pamantul este rotund si se invrate in jurul soarelui? Ce ne facem cu oamenii a caror diferentiere sexuala s-a oprit undeva intr-o zina gri, intre cele doua sexe, hermafroditi, pseudohermafroditi si mult mai multi oameni cu forme inaparente de dieferentiere sexuala atipica, cum sunt cei aflati in situatiile de mai sus, când doar la nivelul creierului exista o forma de intersexualizare? Mai putem vorbi de barbat si femeie? Cum definim barbatul si femeia? Un alt lucru pe care sustinatorii legilor pentru "conservarea familiei traditionale" nu vor sa-l cunoasca este faptul ca in orice tip de societate procentul persoanelor homosexuale sau cu diverse forme de intersexualitate fizica sau doar cerebrala tinde sa fie constant. Oamenii care s-au nascut heterosexuali nu devin homosexuali daca vad parade gay sau casatorii intre homosexuali asa cum incercarile de "vindecare" a homosexualilor nu esuat avand efecte catastrofale, mergând pana la sinucidere, in cazul persoanei in cauza. A spune ca pot influenta si schimba orientarea sexuala e ca si cum ai spune ca poti dresa un animal care este mascul sa se comporte ca o femela in calduri.
In starea lor initiala toti embrionii sunt programati sa se dezvolte ca femele dar in cazul celor cu cromozomul Y o gena de pe acest cromozom initiaza procesul de masculinizare prin transformarea gonadelor in testicule. Cromozomul Y prin aceasta gena doar initiaza procesul de masculinizare si nu granteaza ca in cele din urma individul va deveni mascul. Dupa diferentierea testiculara a gonadelor genele implicate in metabolismul hormonilor androgeni intra in joc si continua procesul. Daca nu se secreta hormoni androgeni sau tesuturile nu au receptori si in censecinta nu-i pot utiliza individul se va dezvolta tot ca femela, in ciuda prezentei cromozomului Y. Exista si situatii când un embrion cu cariotip femel produce hormoni androgeni din cauza unei hiperplazii adrenale congenitale sau a unei deficiente de aromataza si se dezvlta ca mascul. Exista si situatii in care individul prezinta un mozaicism cromozomial, cu celule cu cariotip masculin alaturi de alte celule cu cariotip femel si gonadele se dezvolta ca ovotestis sau un testicul alternând cu un ovar, un ovar cu un ovotestis sau un testicul cu un ovotestis, fiind vorba de un hermafroditism adevarat. In majoritatea cazurilor un copil care se naste cu sex incert este "corectat" chirurgical si facut fetita, operatia de feminizare fiind mai usoara. As fi curioasa ce zic cei care sustin aceasta initiativa absurda de hermafroditii care sunt operati si facuti fete la nastere pentru ca mai tarziu respectivele fete sa ajunga sa se indragosteasca de alte fete dar nu se pot casatori pentru ca in acte apar cu sexul feminin.
Sa nu uitam de lucruri mai grave cum ar fi interzicrea tratamentelor cu celule stem. Din cauza opozitiei bisericii ne este interzis sa refacem tesuturi si organe din celule stem. Daca nu ar fi interzise aceste tratamente am putea sa vindeam aproape toate bolile, medicina ar face minuni mult mai mari decat cele din biblie, ar putea reda vederea orbilor nu doar in cazurile de orbire isterica recum cele din biblie, ar putea reconstrui membre amputate, reface pielea arsa fara sa ramana acele semne pentru tot restul vietii, ar putea intineri oamenii, ar putea ajuta persoanele infertile sa aiba urmasi etc.
In loc sa traim intr-o societate condusa pe principii științifice traim intr-una condusa de aberatiile religioase deoarece biserica se implica in politica mai mult decat oamenii de stiinta.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cariotipul

Cariotipul este reprezentat de totalitatea caracterelor morfologice (numar, marime, forma, pozitia centromerului, constrictiile) ale cromozomilor dintr-o celula diploida.Grafic poate fi prezentat printr-o "harta" numita cario- sai idiograma , in care perechile de cromozomi omologi sunt asezati in ordinea descrescanda a lungimii. Cromozomii sexuali sunt cromozomi X submetacentrici si cromozomul Y submetacentric mic. Cariotipul unei specii se obtine prin fotografierea cromozomilor metafazici, obtinuti din metafazele limfocitelor din culturi, stimulate sa se dividă cu fitohemaglutinine si blocate in metafaza prin adaus de colchicina, un alcaloid ce împiedica asamblarea fusului de diviziune. Din fotografiile obținute se decupează cromozomii si se aranjeaza in cariotip, putandu-se identifica grupele de cromozomi, fara a se putea preciza cu certitudine perechea. Identificarea fiecarei perechi se face prin folosirea tehnicilor de bandare, tehnici care permit punerea in evi

Cromozomii

  Cromozomul este alcătuit dintr-o macromolecula de ADN, in constructia caruia intra mai multe gene lincate. Cromozomii indiferent de modul de organizare fizica si moleculara,sunt unitati genetice permanente,care isi conserva individualitatea,proprietatile structural- functionale si se transmit prin auto-aplicare de-a lungul generatiilor celulare. Exista doua tipuri de cromozomi: -cromozomul de tip procariot -cromozomul de tip eucariot. 1) Cromozomul de tip procariot: -este caracteristic bacteriilor si algelor albastre-verzi -are o organizare relativ simpla si este format dintr-o macromolecula de ADN,dublu catenara,elicala circular covalent inchisa , cu o varietate de proteine. GENOMUL VIRAL: este alcatiut dintr-o molecula de ADN (acidul dezoxiribonucleic) sau ARN (acidul ribonucleic), unucatenara sau bicatenara,liniara sau circulara,inchisa intr-un invelis de proteine. - are o functionalitate particulara -la viroizi genomul este in exclusiv ADN -la eucariot

Dovezi indirecte ale evolutiei furnizate de anatomia comparata si de embriologie

Dovezi ale anatomiei comaparate. Comparându-se organizarea corpului la viețuitoare deosebite intre ele, s-a observat existenta unor asemănări evidente. Asemenea observatii au fost generalizare intr-o știința biologica aparte- anatomia comparata- întemeiata de Georges Cuvier (1769-1832). Referitor la animale anatomia comparata arata ca exista organe ce indeplinesc functii cu totul deosebite dar care au o structura generala identice.Asa de exemplu mana omului serveste la apucat diverse obiecte dar si al alte operatii(manuirea obiectelor, scrisul, etc); membrele calului sunt organe de alergat; membrele anterioare ale liliacului folosesc la zbor; ale delfinului la inot etc.Cu toate acestea, scheletul membrelor anterioare la mamifere prezinta o structura generala identica, oricat de modificate ar fi aceste oase, Identitatea planului de organizare a scheletului membrelor anterioareeste evidenta Organele cu functii diferite, dar cu origine si plan de organizare generala identice se numes