Treceți la conținutul principal

Tulpina de Escherichia coli care face ravagii in lume a fost creata in laborator

Se tot vorbește in ultimul timp de o epidemie de infecții mortale provocate de banala bacterie Escherichia coli. Ceea ce nu se spune deloc este ca aceasta bacterie care se folosește in toate laboratoarele de biotehnologii (chiar si cele din facultati care nu prea sunt dotate cu cine știe ce). Bacteria este foarte ușor de modificat genetic, nefiind nevoie de cine știe ce tehnologie ultramoderna si scumpa pentru asta. Chiar si eu, in laboratoarele universitatii de langa Gradina Botanica am băgat tot felul de gene la E. coli si am identificat gene pentru virulenta. La laboratorul la care am identificat genele pentru virulenta am lucrat cu Pseudomonas aeruginosa, stafilococul auriu si Streptoccocus pyogens, o bacterie foarte periculoasa care provoaca fasceita necrozanta, o infecție foarte grava care face ca țesuturile sa putrezească pur si simplu ca si gangrena gazoasa. Orice student prezent la acel laborator putea sa identifice genele care fac ca Streptoccocus pyogens sa distruga pur si simplu țesuturile, sa le izoleze folosind enzime de restricție (care nu sunt foarte scumpe si se pot găsi in orice laborator, fie el si mai saracacios si rudimentar), sa le bage intr-un vector plasmidial sau viral(o plasmida sau un bacteriofag, virus care infectează bacteriile) si sa introducă respectiva construcție genetica in niste celule de E. coli prin electroporare sau folosind un reactiv care se găsește relativ usor obținând in acest mod o tulpina de E. coli foarte periculoasa, mortala care poate sa distruga tesuturile la fel ca si strpetococul piogen. Când am fost la acel curs mi-am dat seama cat de ușor se pot face armele biologice si ca nu e nevoie de cine stie ce laborator ultramodern si foarte dotat pentru asta. Noi in laboratoarele noastre improvizate am facut bacterii rezistente la ampicilina, tetraciclina si alte antibiotice tot prin tehnologia descrisa mai sus pentru care e nevoie doar de medii de cultura cu bacterii, pipete, o centrifuga si cativa reactivi. Asta inavatam noi sa facem la acel curs.
Eu sunt aproape sigura ca tulpina de E. coli care este prezenta pe castraveți si face ravagii in lume a fost creata intr-un laborator care putea fi oriunde, chiar si in Egipt sau in cine știe ce tara araba. Populația nu știe ca acesta este un act de bioterorism, bacteria fiind modificata genetic intr-un laborator in asa fel incat sa prefere castraveții si sa contina gene pentru virulenta. Nu stiu cine a facut asta dar e posibil orice, chiar si intr-un laborator saracacios din Afganistan putea sa fie făcuta aceasta tulpina.
Același lucru este valabil si cu bacteriile rezistente la antibiotice. Atâta timp cat si in laboratoarele de la Gradina Botanica ale Universitarii București se fac bacterii rezistente la antibiotice e clar ca aceste bacterii au fost făcute in diverse laboratoare, nu au apărut intamplator din cauza ca vezi doamne oamenii abuzează de antibiotice si bacteriile se adapteaza. Omul de rand este acuzat pe nedrept pentru faptul ca ia prea multe antibiotice in timp ce in laboratoare se fac intenționat bacterii rezistente la antibiotice.
In ziua de azi se face război biologic si populația habar nu are zicandu-se mereu ca bacteriile foarte virulente si rezistente la toate antibioticele au apărut natural, intamplator.
Ar trebui sa se stie ca in orice laborator se pot face si se fac asemenea bacterii si in ziua de azi suntem in plin război biologic.

Comentarii

  1. As dorii sa stiu daca sunteti interesat de un schimb de link/post.

    De asemenea daca mai detineti si alte bloguri si doriti putem sa facem schimb de link si cu acelea.

    Indiferent de raspuns astept email la office@online-anunturi.com

    O zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  2. va recomand urmatoarele linkuri: http://www.spyology.myforum.ro/epidemia-cu-e-coli-enterohemoragic-atac-bioterorist-vt759.html
    http://healthfreedoms.org/2011/06/09/germanys-superbug-weaponized-with-black-plague-dna/
    Situatia pare a fi mult mai alarmanta, se para ca in tulpina de E. coli O104 H:4 contine si DNA de la Yersinia pestis, bacteria care produce ciuma bubonica.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cariotipul

Cariotipul este reprezentat de totalitatea caracterelor morfologice (numar, marime, forma, pozitia centromerului, constrictiile) ale cromozomilor dintr-o celula diploida.Grafic poate fi prezentat printr-o "harta" numita cario- sai idiograma , in care perechile de cromozomi omologi sunt asezati in ordinea descrescanda a lungimii. Cromozomii sexuali sunt cromozomi X submetacentrici si cromozomul Y submetacentric mic. Cariotipul unei specii se obtine prin fotografierea cromozomilor metafazici, obtinuti din metafazele limfocitelor din culturi, stimulate sa se dividă cu fitohemaglutinine si blocate in metafaza prin adaus de colchicina, un alcaloid ce împiedica asamblarea fusului de diviziune. Din fotografiile obținute se decupează cromozomii si se aranjeaza in cariotip, putandu-se identifica grupele de cromozomi, fara a se putea preciza cu certitudine perechea. Identificarea fiecarei perechi se face prin folosirea tehnicilor de bandare, tehnici care permit punerea in evi

Cromozomii

  Cromozomul este alcătuit dintr-o macromolecula de ADN, in constructia caruia intra mai multe gene lincate. Cromozomii indiferent de modul de organizare fizica si moleculara,sunt unitati genetice permanente,care isi conserva individualitatea,proprietatile structural- functionale si se transmit prin auto-aplicare de-a lungul generatiilor celulare. Exista doua tipuri de cromozomi: -cromozomul de tip procariot -cromozomul de tip eucariot. 1) Cromozomul de tip procariot: -este caracteristic bacteriilor si algelor albastre-verzi -are o organizare relativ simpla si este format dintr-o macromolecula de ADN,dublu catenara,elicala circular covalent inchisa , cu o varietate de proteine. GENOMUL VIRAL: este alcatiut dintr-o molecula de ADN (acidul dezoxiribonucleic) sau ARN (acidul ribonucleic), unucatenara sau bicatenara,liniara sau circulara,inchisa intr-un invelis de proteine. - are o functionalitate particulara -la viroizi genomul este in exclusiv ADN -la eucariot

Dovezi indirecte ale evolutiei furnizate de anatomia comparata si de embriologie

Dovezi ale anatomiei comaparate. Comparându-se organizarea corpului la viețuitoare deosebite intre ele, s-a observat existenta unor asemănări evidente. Asemenea observatii au fost generalizare intr-o știința biologica aparte- anatomia comparata- întemeiata de Georges Cuvier (1769-1832). Referitor la animale anatomia comparata arata ca exista organe ce indeplinesc functii cu totul deosebite dar care au o structura generala identice.Asa de exemplu mana omului serveste la apucat diverse obiecte dar si al alte operatii(manuirea obiectelor, scrisul, etc); membrele calului sunt organe de alergat; membrele anterioare ale liliacului folosesc la zbor; ale delfinului la inot etc.Cu toate acestea, scheletul membrelor anterioare la mamifere prezinta o structura generala identica, oricat de modificate ar fi aceste oase, Identitatea planului de organizare a scheletului membrelor anterioareeste evidenta Organele cu functii diferite, dar cu origine si plan de organizare generala identice se numes