Treceți la conținutul principal

Omul a inventat religia, omul a scris biblia si tot omul l-a creat pe Dumnezeu, nu invers

Ieri am intrat in galeria de arta Ob’Art de pe Magheru si am fost socata de gândirea retrograda si îndoctrinata de religie a artiștilor prezenți acolo care pictau icoane si vorbeau mereu despre Dumnezeu.
Din păcate mulți romani gândesc așa, chiar si unii care au trecut totuși prin școala si ar trebui sa aibă măcar câteva cunostiinte științifice si sa nu creadă ca lumea a fost făcuta in 6 zile si omul a fost făcut din lut așa cum scrie in biblie dar ei au trecut prin școala ca gastele prin apa invatand ca papagalii doar pentru note si au rămas cu aceleași mentalitati de evul mediu nu de secolul 21.
Sa nu uitam ca biblia tot de oameni a fost scrisa, si de niste oameni destul de primitivi care nu știau nici măcar ca Pamantul e rotund nu de Dumnezeu, niste oameni care s-au impus prin tupeu, forta si obraznicie cum erau primii crestini care au ros ca sobolanii imperiul roman contribuind la prabusirea acestuia, si au tras inapoi societatea si civilizatia. Crestinismul si toate religiile abrahamice au fost  religii expansive care s-au intins precum cancerul pe planeta, nu datorita lui Dumnezeu care sa fim sinceri nu a dat niciun semn concret ca ar exista ci datorita unor oameni care faceau razboaie ca sa-si impuna religia sau se infiltrau in mod insidios in societate  măcinând civilizația si convingandu-i si pe altii sa treacă la religia lor. As se vedea ca si acum zona de obarsie a acestor religii este macinata de razboaie fara sfarsit.
Nu a venit Dumnezeu din cer sa ne dea biblia, sa ne construiască bisericile si sa ne numească preoții si acest lucru este valabil si pentru islam si alte religii. Biblia este o adunătura de texte scrise de diverși oameni care aveau impresia ca dumnezeu este cel care le dictează ce sa scrie acolo. Se pare ca si profetul Mahomed auzea voci in cap
In ziua de azi se stie ca persoanele care aud voci in cap si au impresia ca o entitate superioara le transmite mesaje sufera de schizofrenie, vocile auzite in cap provenind nu de la Dumnezeu ci de la o bucata din creierul subiectului care funcționează separat de restul creierului si din aceasta cauza boala se numeste schizofrenie (in greaca veche schizo înseamnă rupt in doua si phrenos minte).
De multe ori persoanele care cred in Dumnezeu au probleme psihice. Când am fost la o cunostiinta internata la spitalul Al Obregia am văzut ca foarte mulți pacienți de acolo aveau icoanele la ei si se rugau tot timpul la dumnezeu. Acolo erau mulți pacienți si mai ales multe paciente care auzeau voci in cap si credeau ca dumnezeu le vorbește. Unii pacienți de acolo se credeau reincarnarea lui Hristos sau maica domnului. De multe ori credința in dumnezeu poate fi semnul unei boli psihice asa cum a fost cazul Luminiței Solcan.
Am citit si eu biblia si m-am, stricat de ras când văzut cate aberatii conține având in vedere faptul ca totusi am trecut printr-o școala si chiar si un elev de gimnaziu care nu trece prin școala ca geamantanul prin Paris si se mai uita si la emisiuni științifice s-ar strica de ras.  Pacat ca inca se mai preda si religia in scoli. Ma umflam de ras cand citeam de exemplu in apocalipsa ca toate stelele de pe cer vor cădea pe Pamant ca smochinele, ca si cum Pamantul ar fi centrul universului si stelele ar fi niste elemente de decor pe un cer care e ca un fel de tavan cu beculete care sunt stelele.
In primul rand in biblie scrie ca lumea a fost facuta in 6 zile si omul a fost creat din lut, “cartea cartilor” omitand sa vorbeasca despre restul universului ca si cum ar exista doar Pamantul si de aici s-a ajuns  la teoria geocentrica, teoria pamantului plat si alte tampenii si Giordano Bruno precum si multi altii au fost condamnati si arsi pe rug pentru ca au indraznit sa spuna ca Pamantul e rotund si se invarteste in jurul soarelui. Atatea crime s-au comis din cauza religiei, incepand cu vrazitoarele si ereticii care erau arsi pe rug in evul mediu si terminand cu razboaiele dintre crestini si musulmani din ziua de azi. Au murit o mulțime de oameni din cauza religiei.
Desi crestinismul si islamul sunt religii surori ambele provenind din din religia vechilor evrei intre musulmani si crestini apar foarte des conflicte. Musulmanii sunt cu jihadu – razboiul lor sfant in timp ce crestinii sustin ca nu exista alt dumnezeu in afara de dumnezeul lor si cine nu crede in el e vazut ca un dusman. Desi sunt frati in religie,  religiile lor provenind din acelasi trunchi comun crestinii si musulmanii au ajuns sa fie dusmani. Crestinismul, mai ales crestinismul ortodox si islamul au foarte multe lucruri in comun printre care statutul inferior al femeii care atat la musulmani cat si la crestinii otodoxi trebuie sa si-si ascunda corpul in haine lungi si largi si sa-si acopere capul, la musulmani cu burqa si la ortodoxi cu baticul acela oribil pe care femeile trebuie sa le poarte macar atunci cand intra in biserica, faptul ca oamenii sunt invatati sa lupte pentru religia lor si sa-i vada ca pe niste dusmani pe cei care nu cred in dumnezeul lor, faptul ca atat in biblie cat si in coran sunt “profeti” schizofrenici care aud voci in cap si cred ca dumnezeu sau alah le-a vorbit, faptul ca vechiul testament din biblie are un omolog in coran, etc.
Daca nimeni nu ar fi avut nici-un fel de religie multe razboaie nu ar fi existat deloc.
Religia a fost si este o frâna in calea progresului si probabil ca daca nu ar fi existat acum am fi avut baze pe alte planete am fi zburat printre stele si am fi putut sa gasim tratament pentru toate bolile si impotriva imbatranirii si am fi putut sa ne clonam oricand. De fiecare data cand s-a descoperit ceva nou, revolutionar, mai ales in domeniul medical, biserica a spus nu.
Din cauza bisericii nu este legala clonarea umana reproductiva si exista restrictii si in ceea ce priveste clonarea medicala pentru obtinerea de celule stem. Sa nu uitam ca celulele stem sunt o adevarata mina de aur din care se poate reface orice organ si se pot face chiar si gameti de sex opus, lucru care ar ajuta foarte mult o multime de oameni, incepand de parsoanele cu inversiune sexuala totala (femei cu cromozomul Y cum sunt cele cu mutatii ale genei receptorului androgenic si barbati cu doi de X) sau partiala (diversi hermafroditi si pseurdohermafroditi) si terminand cu cuplurile homosexuale care sunt discriminate si nu au dreptul la casatori tot din cauza religiei si bisericii care sustine ca este un mare pacat venind cu povestea cu Sodoma si Gomora care au existat in istorie dar nu erau niste orase unde locuiau doar homosexuali ci erau niste locruri unde barbatii ii violau pr toti strainii care intrau acolo, asa cum se intampla si in puscarii si nu are nici-o legatura acest comportament de violare si umilire a străinilor cu homosexualii care au creiere de femeie si gândesc ca femeile si din cauza asta se simt atrași de barbati si nu de femei. Daca nu ar fi existat biserica si religia homosexualii ar fi avut dreptul sa se casatoareasca si sa aiba proprii lor copii biologici facuti din sperma prelevata de la unul dintre ei si din ovule obtinute din celule stem de la celalalt sau in cazul lesbienelor din sperma din celule stem de la una dintre ele cu care este inseminata artifical cealalta.
Daca ne luam dupa biserica ajungem sa nu mai practicam medicina deloc si sa asteptam sa ne vindece dumnezeu chiar daca avem cancer. Nici macar minunile din biblie nu sunt foarte spectaculoase. Iisus a inviat dupa doar 3 zile, nu dupa 10 ani si si in ziua de azi sunt cazuri de moarte aparenta, cazuri in care omul respectiv nu mai are puls, este declarat mort si dupa cateva zile isi revine, orbul caruia Iisus i-a redat vederea avea ochii intregi si foarte probabil avea o orbire psihica ceea ce se poate intampla din cauza unui soc puternic (sunt cazuri in care omul desi are ochii functionale isi pierde vederea din cauza unei sperieturi puternice care face ca circuitele neuronale din aria vizuala sa se blocheze, iar in urma altui soc psihologic subiectul isi recapata vederea) in cazul persoanelor paralizate care au fost vindecate poate fi vorba de acelasi mecanism ca in cazul orbirii psihice si nici Lazar nu a fost inviat dupa cativa ani. Nu am auzit ca Dumnezeu cel mare si atot puternic sau Hristos sa faca sa creasca la loc un membru amputat sau sa intinereasca o batrana de 80 de ani atat de mult incat sa arate ca la 20 de ani. Nici cancerul nu a fost vindecat niciodata prin minuni dumnezeiesti. Multi oameni au murit de cancer pentru ca au crezut in Dumnezeu s-au rugat si nu s-au operat, cum a facut si bunica mea care a avut cancer la san si daca s-ar fi operat la timp ar fi scapat.
Biblia a fost scrisa de niste oameni inapoiati care nu stiau mai nimic despre lumea in care traiesc si le placea sa creada ca exista un dumnezeu acolo sus care ii iubeste asa cum din pacate cred multi si in ziua de azi, niste oameni imaturi care cauta mereu o fiinta mai mare decat ei care ii iubeste si ii ocroteste facandu-i sa se simta ca in uterul mamei lor asa ca ma abtin in a le spune crenciosilor unde ar trebui sa se duca dar in stadiul acela a ramas mintea lor. Acest lucru se datoreaza faptului ca omul se trage din mamifere si cand este mic la fel ca puiul oricarui alt mamifer cauta ingrijirea materna dar din pacate la multi dintre noi acel instinct de pui se pastreaza si in viata adulta si asa ajunge omul sa aiba nevoie de dumnezeu si sa creada in el luandu-si dorintele drept realitati si sa-l caute asa cum isi cauta mama cand este mic. Si eu credeam in dumnezeu dar pe vremea cand credeam si in mos craciun asta insemnand pe la 5-6 ani. Si acum imi amintesc cum citeam biblia la acea varsta si in noaptea de sfantul Nicolae credeam ca vine chiar sfantul la mine sa-mi aduca caduri pana intr-un an cand am stat treaza pana la 4 dimineata ca sa-l prind si am fost foarte dezamagita cand am vazut ca “Mos Nicolae” e chiar tata.
Stau si ma gandesc cateodata ca poate era mai bine daca omul evolua direct din dinozauri sau chiar din amfibienii din carbonifer si facea oua si copilul se dezvolta independent de mama fara sa mai stea 9 luni in uterul acesteia si fara sa mai fie nevoie sa fie ocrotit si alaptat. Poate pe alte planete exista asemenea fiinte si acei extraterestrii sunt mult mai rationali decat noi oamenii care cautam iubirea si afectiunea intr-un dumnezeu construit de mintea noastra si ajungem sa luam drept litera de lege o adunătura de texte scrisa de niste oameni primitivi si fara cunostiinte științifice unii dintre ei bolnavi de schizofrenie.

Comentarii

  1. Jihadul de care vorbeai in realitate se refera la "lupta cu sinele"(o lupta dusa a interiorului nu a exteriorului) si ca rezultat entitatea respectiva are o schimbare in constiinta si intelegere a lumii(ceea ce se cheama marele jihad) si apoi acea entitate ajunsa la "iluminare" incepe sa ii sustina si pe cei din jur in efortul lor(ceea ce se cheama micul jihad)

    Exista 2 motive importante pentru care au fost create religiile de-a lungul timpului
    -controlul maselor prin frica(frica de o entitate exterioara care ii va pedepsii si care le vede si le stie pe toate)
    -sa se asigure ca eforturile/bunurile/banii multimii sunt folosite/directionate in anumite scopuri(aka in folosul bisericii)

    ce zici de asta http://www.youtube.com/watch?v=atkqOrz7qPU

    poate asta ajuta http://www.ramtha.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. De multe ori persoanele care cred in Dumnezeu au probleme psihice' tu una esti sanatoasa?
    daca nu erau restrictii ccred ca omenirea nu avea imboldul sa creeze in continuu de ex sunt sgura ca avind tu robinet in casa nicidecum nu mergi la fintina primitiva nu inteleg ce poti sa patesti in viata ca sa scrii un asa articol nu vad mai multa baza la tine decit in creatile religioase oricum sunt istorie si sunt date pt ceva fie ca sunt create de om fie nu trebuia sa vezi macar odata la tv sau sa citesti in carte totce se face se face datotta visatorilor acesti oameni macar odata in viata au pus mina pe biblie imi pare rau pt tine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tu ai inteles ce ai scris aici... ai auzit de semnele de punctuatie ?

      Ștergere
    2. Chiar brici ARTICOLUL ! Biserica si religia este o mare putere politica

      Ștergere
  3. 100% de acord cu articolul tau.
    Gabriell http://forum.martorii-lui-iehova.ro/index.php/topic,164.msg6403/boardseen.html#new

    RăspundețiȘtergere
  4. ce bine ca mai gandeste cineva ca tine BioKorinna ca m-am saturat de atata religie pe pamantu asta care e ca un cancer imi tine sufletul tot intr-o stare de tensiune ,nu fa aia fa aia daca nu ajungi in chinu vesnic,de ce ai facut aia de ce nu ai facut aia.Biblia e ca o camasa de forta care distruge psihicul ca sa cand ai incerca sa mutilezi corpul sa nu mai creasca sa nu se dezvolte.Sincer imi pare rau ca 10 ani la scoala am facut religie,atatia ani pierduti subconstientul mi-a fost incurcat de religie,si acum mai sufar psihic din cauza restrictiilor religiei a Bibliei.Clar oameni care au scris Biblia au avut audeni si vedeni deci clar probleme psihice!Eu personal am auzit de un baiat care din cauza religie a inceput sa vada demoni si iadul si sa urle de frica nu ca ar exista astea dar mintea aflata in tensiune psihica influentata de anumite invataturi poate vedea si ce nu e.Daca intradevar dumnezeu i-ar fi dat acele vedeni i-r fi dat si puterea sa le vada nu l-ar lasa in tortura sa se chinui in urma a ce vede.Acum baiatul e tratat medicamentuos de sizofrenie.

    RăspundețiȘtergere
  5. In primul rand, ca sa ajungi sa contrazici, fie ea si Biblia, trebuie sa ai ceva cunostinte, adica, sa dai cu studiatul.Nu doar Biblia.Apoi....sa jignesti atatia oameni care aud sau au auzit voci si sa-i etichetezi pe toti cu boli gen schizo sau tulburari de si in spectrul asta, iar trebuie sa ai ceva experienta, in medicina si psihologie.
    Mai apoi....stau asa si ma gandesc, incepand cu un Petre Tutea la noi si nu numai el..si mergand mai inainte si mai departe ca distanta, as putea sa insir la nume de oameni celebri si savanti care s-au aplecat a studia Biblia, care,nu au dat cu presupusul.Pana si Enstein a facut asta, ba chiar asa si-a incheiat cercetarile, oprindu-se la Dumnezeu.
    Despre icoane, biserici....iar nu stim.Ca si religiile.
    Adevarul este la mijloc, intre religii, popi si ezoteristi.Ei folosesc acest adevar in maniera proprie.Daca noi nu reusim sa vedem, nu trebuie sa trecem in extrema ca nu exista, ca n-a fost.Trebuie sa vedem unde-i adevarul.
    Asa zice Ioan" Si veti afla adevarul si adevarul va va face liberi''.
    Daca noi nu stim, nu cunoastem, nu trebuie sa ne limitam.
    Studiati putin ezoterismul in paralel cu biserica/religiile.Si asa se observa cat de mult seamana ideile ca fond, doar ca au schimbat ''culoarea''.Asta da de gandit.Adevarul este intre ele.
    Daca noi inca nu stim, nu inseamna ca nu este.

    RăspundețiȘtergere
  6. și tu vrei sa spui ca ai venit de niciunde si vei merge spre nicăieri...nu ți se pare ca trăiești ca și un vierme...citește biblia zilnic si sa citesti mai atent/a și meditează la ce ai citit....

    ..sper ca te-am ajutat sa-ti schimbi viata...

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce tot vorbiti oameni buni? Treziti-va, nu va lasati dusi in ispita. dUMNEZEU exista.

    RăspundețiȘtergere
  8. De ce privesti totul cu ochii trupului? Am avut si eu indoieli in adolescenta. Dar am meditat foarte mult. Si crede-ma, trebuie sa ai rabdare si inima dispusa sa Il gaseasca pe Dumnezeu. Nu uita, intr-o zi vei muri. Poate fi chiar maine. Ce vrei? Intuneric sau lumina vesnica? Reconsidera gandurile tale, vrei dovezi? Cauta-le in propria ta viata. Daca ai putina iubire in inima ta fata de oricine, concentreaza-te asupra acesteia si apropie-te de Dumnezeu. L-ai rugat vreodata sa ti se descopere? Sau crezi ca adevarul este doar in mintea ta? As avea multe de spus, si cred ca ai putea invata multe de la mine, cu ajutorul Celui de Sus. Dar poate nu ai rabdarea si dragostea cu care ai putea sa-L intelegi mai bine pe Dumnezeu. Cauta lumina din tine, si nu te baza exclusic pe puterile creierului. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Alt gay stresat si incercand sa se minta singur. La voi cea mai mare dezamagire ca religia nu va aproba si bine face, poate si biblia ascunde multe dar fara ea lumea ar fi o batjocora totala si crimele ,lacomia,ura,trufia, etc ar fi ceva normal. Nu e bine ce faci si chiar daca nu ar exista Dumnezu, noi ar trebui sa ne respectam ca oameni. Nu biblia ne tine sufletul inchis ci noi cu pacatele si nebunelile noastre ne distrugem inima. Ai crescut langa o mama si un tata ,sau in cel mai rau caz fara nici unul ,sau doar cu un parinte , dar nu ai crescut cu 2 tati, gandeste-te bine si nu mai scrie dupa o nebuneala de moment, in ziua de azi generatie sunt tot mai usor de influentat si partea rea ca doar in rau. Nu intelegeti ca diavolul ne amageste ,pamantul ii apartine. Ai sa o luam logic sa intelegi si tu si restu care credeti ca e bine ce faceti, sa faci un bine ,chiar si pentru tine e foarte greu, pt ca cel rau incearca sa ne manipuleze sufletul dar aici e partea frumoasa ,de ce sa faci rau e asa usor si totul merge perfect in treaba asta??? mintea ta e involburata si cel rau are putere asupra celor ca tine cu mintea si credinta slaba ,din pacate pt tine nu omu crendicios e bolnav, voi sunteti bolnavi ,mintea voastra e praf ,alegeti tot ce e usor ca refugiu, e usor ca barbat sa ai alt barbat langa tine si sa iti bati joc de trup si suflet ,dar e greu sa intemeiezi o familie crestina si cu suflet bun. GANDESTE INAINTE DE A SCRIE CEVA, NU DOAR CITI CE SPUN ALTI NEBUNI.

    RăspundețiȘtergere
  10. Oau vio chiar aveti nevoie de ajutor. O sa vedeti cum o sa va intoarceti la Dumnezeu cand vor fi razboaie iar anticristrul va face ''pace''. Biblia vorbea despre asta inca din 100 DHr...

    RăspundețiȘtergere
  11. Din pacate omenirea sa nascut cu un semn mare de intrebare deasupra capului: cine suntem, de unde venim, ce se va intampla cu noi dupa moarte si nu in ultimul rand exista Dumnezeu. Cine va putea raspunde? Presupuneri si opinari personale putem face toti. Deci...??????????????

    RăspundețiȘtergere
  12. 98% sunt in asentiment cu acet articol si il susin cu studii si pareri si dovezi
    http://www.descopera.ro/dnews/4036700-credinta-se-naste-in-creier
    http://www.scientia.ro/homo-humanus/75-granitele-gandirii/1988-nascuti-credinciosi-cum-il-creeaza-creierul-pe-dumnezeu-2.html
    https://www.facebook.com/photo.php?v=289212477917625&set=vb.205461336292740&type=2&theater
    iar parerea personala pe langa cele de mai sus este ca religia este cea mai mare si mai veche forma de manipulare "a prostimii" problema e ca in evul mediu si nu numai ne-a ucis multe genii si a oprit dezvoltarea stiintifica.
    Daca ati fi studiat istoria religiilor ati fi inteles de mult jocul pana si in Decameronul lui Giovanni Boccaccio sunt scrise mura in gura pentru toata lumea sarlatania

    RăspundețiȘtergere
  13. Uitati-va in jurul vostru... Cate cruciulite vedeti?
    Sunt tanar, acum cu capul pe umeri incercand sa repar gresala facuta de stra stra bunicii nostrii. Nu caut vinovatii, ci solutiile...
    Cum scap lumea de aceast cancer care ne apasa in jos?
    Tot mai putin tineri cred in Dumnezeu, dar intrebarea mea e: cati din voi ati putea pune un picior in fata? Cati dintre voi ati face o modificare(o schimbare in istorie)?
    Cati dintre voi ati iesi in strada strigand jos crestinismul jos religia?
    Ei bine nu multi. Va puteti imagina o asememea scena, iesind in centrul orasului si strigand?
    Stiu e greu, cate din persoanele prezente te-ar baga in seama? Cate ti sar alatura? Cati te-ar bajocura?
    Te-ai gandi la vechile cruciade? Si la cea ce ai putea porni la un astfel de gest?
    Atunci cum opresti acest cancer? Un cancer cu radacini bine infipte in istorie si-n modul de gandire a oamenilor.
    De ce a fost creata religia?
    Multi spun: -Pentru a controla o masa mare de oameni.
    Bun dar atunci cina a recurs la o asa gandire, creind o asa poveste pentru a baga in sperieti oameni.
    Mitica gospodarul? sau un grup de oameni cu mintile luminate care aveau ca scop acest obiect?
    Sa spunem ca a fost un grup de oameni cu mintile luminate care aveau ca scop acest obiect,dece naibi nu au cooperat cu oameni de stinta? De ce a continuat sa prosteasca lumea? Sau poate ma insel si varianta asta nu este buna.
    Poate ca religia a fost creata/scrisa de niste persoate cu pitici pe creier (schizofrenie). Da probabil ca aceasta ar fi varianta corecta. Dar atunci de ce restul oamenilor ar crede ce spune unu sau altul ? De ce cercetatori, mintile luminate nu au intervenit inainte de a se imprima religia? ....
    Ori ce cale ai luao intrebarile continua sa apara, deaceia nu vad o solutie cautand vinovatii...(sau poate o sa vina Dumnezeu la fereastra mea ca si luceafarul si imi va povesti toata istoria :)) ).
    recunosc nu am citit Biblea, dar m-am documentat si am vazut cate probleme sau creat in numele religiei....cavalerii templieri,cruciade iluminati,al 2-lea razbi mondial doborarea turnurilor gemene, numeroase atentate teroriste(jihadisti).....
    Cine beneficiaza in urma acestor actiuni?

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca Dumnezeu nu exista nici voi ce-i care sunteti Atei nu puteați astăzi sa va exprimati opiniile si sa va bateti cu pumnul in piept ca voi sunteti mai destepti ca desteptii ..Dumnezeu cel Atotputernic sa va ierte de gurile rele

    RăspundețiȘtergere
  15. Vai cum poate un om sa scrie asa ceva....fara putina frica de Dumnezeu....te.ai intrebat vreodata de ce un copil a murit la 20 ani si tu inca traiesti???nu cred!!!!cand vei realiza ca Dumnezeu exista si Iadul exista va fi prea tarziu caci sansa de intoarcere nu mai exista si atunci va fi vai de tine va fi scasnirea dintilor vei arde in iazul cu foc o vesnicie....pacat ca oamenii isi dau seama ca exista Dumenzzeu doar cand e prea tarziu

    RăspundețiȘtergere
  16. Ești o mare vacă. Îți vei primi răsplata pa Dreapta Judecată! Frate, tu nu ai remușcări?????????????????? Și eu la 17 am mai multă credință în Dumnezeu ca tine. Tu nu ai deloc!!!!!!••••••••

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai demonstrat ca nu ai deloc credinta jignindu-ti aproapele tau facand-o vaca, nu cred in abureli dar cunosc biblia :)
      am fost crestin inainte sa aflu ca sunt niste falsi

      Ștergere
  17. Ha,ha,ha!!!! Crezi ca chiar exista extraterestri? Ai vazut documentarele ,,CELE MAI MARI FARSE DIN ISTORIE''de pe canalul VIASAT HISTORY? Nu exista extraterestri,totul a fost trucat perfect de americani si de cei de la NASA pentru a pacali si speria oamenii din intreaga planeta!

    RăspundețiȘtergere
  18. http://reporterul.ro/international/dovada-ca-raiul-exista-citeste-marturia-unui-neurochirug-4803 Cititi asta si va veti convinge cu neurochirugul intalneste cu ingerul lui pazitor!

    RăspundețiȘtergere
  19. citind Biblia i-ti dai seama cat de incult trebuie sa fi sa crezi ca, Cain a fost izgonit din gradina Edenului si plecând la rasarit de Eden si-a gasit nevasta din alt neam???? Care NEAM ???

    RăspundețiȘtergere
  20. Ionut facebook. Scaly_junior si vb sa ne treaca timpul de mai multe schimbam ideii orice om greseste14 martie 2018 la 18:20

    Dumnezeu exista.si ca dovada a trimes pe fiul lui ISUS HRISTOS. SI ACUM VA SPUN CEVA DOAR UN LUCRU SCURT. MAIMUTELE AU SCOS VREODATA VRUN CUVANT . URANGUTANI SAU URSI IN MORTII LOR. VOI AVETI PROBLEME CARE NU CREDETI IN DUMNEZEU DE ATATA INGAMFARE DE FAIMA DE DORINTA DE EXPUNERE ..... MANDRIAA ORICUM ASTA EE.AA SI PROBLEMELE PRIN CARE TRECETI CAUTATI UN RASPUNS DE LA DUMNEZEU DE CAND VA NASTETI VOI VRETI RASPUNSURI INDIVIDUALE MAAA,iti dai seama. DUMNEZEU A SPUS FRATILOR ODATA CE A AVUT DE ZIS SI A FOST TRANSMIS TUTUROR DAR AIA ESTE INVATATURA ORIGINALA.ESTE LUMEA LUI TREBUIA RESPECTATA INVATATURA ORIGINALA DAR UITE CA IMPUTITI DE OAMENI CU PUTERE SI PROSTI CARE CRED AU DAT CURS SI ASA SA FACUT POMENI LA ORTODOXI.MIEL TAIAT DE PASTI SI PULA IN PIZDA.EU SUNT IN SPANIA NU CONTEAZA DA UITE CA AICI NU SUNT NICI UNA NICI ALTA.PAREREA MEA ESTE CA ORTODOXIA A FURAT MULT PENTRU STAT E MANA IN MANA CA ALTFEL STATU IAR DEMASCA . ortodoxia cere bani cand inmormanteaza cand face cununii cand boteaza cand vine sa sfinteasca casa si tot acesti bani se duc fratilor la stat statului i comvine de minune face acolo o cladire .biserica. baga 2 popi si dai bataie scoate taxe si tu din ce nu putem noi. Vam pupat

    RăspundețiȘtergere
  21. maa dumnezeu exista nu mai vb de dzeu ca vai de voi va fi cind ajungeti la judecata maa astia care ziceti ca aveti scoala ma prostilor dumnezeu o sa va pedepseasca pt tot ce scrieti voi sinteti prosti de bubuiti

    RăspundețiȘtergere
  22. iar tu panaramo care ai scris primul articol si tu nu sti de capul tau ma timpita dracu ce esti ma nu tie frica de dzeu pedeapsa domnului sa fie peste tine . odata sio data ajungi tu in fata domnului la judecata si aunci sa vezi tu si-ti vei da seama ceai scris pacat ca va mai tine dzeu in viata pe toti astia care vb de rau pe dumnezeu vai de voi.

    RăspundețiȘtergere
  23. Iti zic eu draguta cu chestile astea.1 ca vrei ca nu vrei trebui sa crezi in Dumnezeu face parte din noi. Altfel nu esti un om.normal. Ca sa poti avea acces la subconstientu tau va trebui sa crezi. Daca nu sar putea sa faci ce iti dicteaza alti sa faci fara sa iti dai seama. Si invatamantu e ca si religia faci ce te invata cartile alea . Daca 90 la suta din oameni cred in dumnezeu. U esti diferita de restu lumi.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cariotipul

Cariotipul este reprezentat de totalitatea caracterelor morfologice (numar, marime, forma, pozitia centromerului, constrictiile) ale cromozomilor dintr-o celula diploida.Grafic poate fi prezentat printr-o "harta" numita cario- sai idiograma , in care perechile de cromozomi omologi sunt asezati in ordinea descrescanda a lungimii. Cromozomii sexuali sunt cromozomi X submetacentrici si cromozomul Y submetacentric mic. Cariotipul unei specii se obtine prin fotografierea cromozomilor metafazici, obtinuti din metafazele limfocitelor din culturi, stimulate sa se dividă cu fitohemaglutinine si blocate in metafaza prin adaus de colchicina, un alcaloid ce împiedica asamblarea fusului de diviziune. Din fotografiile obținute se decupează cromozomii si se aranjeaza in cariotip, putandu-se identifica grupele de cromozomi, fara a se putea preciza cu certitudine perechea. Identificarea fiecarei perechi se face prin folosirea tehnicilor de bandare, tehnici care permit punerea in evi

Cromozomii

  Cromozomul este alcătuit dintr-o macromolecula de ADN, in constructia caruia intra mai multe gene lincate. Cromozomii indiferent de modul de organizare fizica si moleculara,sunt unitati genetice permanente,care isi conserva individualitatea,proprietatile structural- functionale si se transmit prin auto-aplicare de-a lungul generatiilor celulare. Exista doua tipuri de cromozomi: -cromozomul de tip procariot -cromozomul de tip eucariot. 1) Cromozomul de tip procariot: -este caracteristic bacteriilor si algelor albastre-verzi -are o organizare relativ simpla si este format dintr-o macromolecula de ADN,dublu catenara,elicala circular covalent inchisa , cu o varietate de proteine. GENOMUL VIRAL: este alcatiut dintr-o molecula de ADN (acidul dezoxiribonucleic) sau ARN (acidul ribonucleic), unucatenara sau bicatenara,liniara sau circulara,inchisa intr-un invelis de proteine. - are o functionalitate particulara -la viroizi genomul este in exclusiv ADN -la eucariot

Dovezi indirecte ale evolutiei furnizate de anatomia comparata si de embriologie

Dovezi ale anatomiei comaparate. Comparându-se organizarea corpului la viețuitoare deosebite intre ele, s-a observat existenta unor asemănări evidente. Asemenea observatii au fost generalizare intr-o știința biologica aparte- anatomia comparata- întemeiata de Georges Cuvier (1769-1832). Referitor la animale anatomia comparata arata ca exista organe ce indeplinesc functii cu totul deosebite dar care au o structura generala identice.Asa de exemplu mana omului serveste la apucat diverse obiecte dar si al alte operatii(manuirea obiectelor, scrisul, etc); membrele calului sunt organe de alergat; membrele anterioare ale liliacului folosesc la zbor; ale delfinului la inot etc.Cu toate acestea, scheletul membrelor anterioare la mamifere prezinta o structura generala identica, oricat de modificate ar fi aceste oase, Identitatea planului de organizare a scheletului membrelor anterioareeste evidenta Organele cu functii diferite, dar cu origine si plan de organizare generala identice se numes